OhBayu adalah blog hiburan, isu semasa, isu hangat dan info semasa

(GAMBAR PILIHANRAYA) Manik Urai, Kempen Manek Urai paling aman kata Hishammuddin

calon_manek_urai1 Foto - Mymetro

Pagi ini kami ingin beralih seketika dari gosip ke isu semasa. Sekarang ni isu paling hangat diperkatakan sekarang iaitu Manik Urai, ini kerana Manik Urai akan belangsungnya Pilihanraya kecil disana, kerana kematian adun mereka iaitu Ismail, 60, yang meninggal di Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Baharu di sini kira-kira 5.55 pagi tadi kerana sakit jantung, sebagai antara wakil rakyat PAS yang paling lama berkhidmat di Kelantan.

Malah, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, berkata sehingga hari ini tiada sebarang kejadian tidak diingini dilaporkan kepada polis sejak hari penamaan calon, Isnin lalu di kawasan Manik Urai. Bagus la kalau macam ni.. jadikan pilihanraya Manik Urai yang paling bersih kat Malaysia.

Calon Barisan Nasional (BN) iaitu Tuan Aziz Tuan Mat, 39 akan ditentang oleh calon PAS Mohd Fauzi Abdullah, 50 dikata seorang peraih ikan.

Lihat gambar suasana penamaan calon di Manik Urai

10 orang_thumb[4]

DSC01393

DSC01335

DSC01324

DSC01318

DSC01376

DSC01348

DSC01343

DSC01318

Foto : perisik-rakyat.com

Berminat baca nie pulak : -

14 Responses to “(GAMBAR PILIHANRAYA) Manik Urai, Kempen Manek Urai paling aman kata Hishammuddin”

  1. 1001cures says:

    aku tak suka BN

  2. Zylan says:

    x kisah la sapa menang, yang penting janji kepada rakyat mesti dikotakan. janganlah biarkan rakyat menjadi mangsa…… Pemimpin yang amanah menjanjikan rakyat yang harmoni……

  3. Sharizan Zakaria says:

    betul kata zylan. jangan tak kotan janji sudahlah. bila berkempen bagai nak rak. tabur janji dan madis bermadah. bila dah menang, sibuk dengan urusan dan tak ambik peduli ngan rakyat.

  4. Zylan says:

    Dulu aku cadang nak boikot sebarang pilihanraya….. tetiba geng SPR datang plak buat kempen kt kampung aku, mak aku sibuk2 blk umah kutip ic anak-anak, termasuk ic aku la………..

  5. Sharizan Zakaria says:

    wah, nampaknya ada udang disebalik batu. kau tak pernah dengar lagi SPR datang rumah ke rumah nak daftarkan ahli. hahahah. setahu aku diorang ni jenis bukak kaunter bergerak je.

  6. Ala-Hai says:

    harap2 dua dua parti ni boleh mengubah masa depan malaysia….

  7. Sharizan Zakaria says:

    itulah yang kita harapkan sebaik2nya dari diorang tapi…….

  8. shah_rul says:

    hidup islam… harap2 undng2 islam djlnkn

  9. shah_rul says:

    parti islam da pun mng… alhamdullilah…

  10. shah_rul says:

    berjuang la slagi hayat dikandung badan…

  11. shah_rul says:

    hidup islam!!! hidup islam

  12. Sharizan Zakaria says:

    aku harap diorang dapat menuanikan janji manifesto pilihanraya.

  13. Sharizan Zakaria says:

    kalau boleh, aku tak nak rakyat ditabur janji2 manis tapi tak pernah dikota.

  14. Sharizan Zakaria says:

    kesian kat rakyat, menjadi mangsa agenda politik pihak2 tertentu.

Leave a Reply